Math Riddles for Kids With Answers | Simple Maths Puzzles to have fun

0
278
Math Riddles for Kids

There can be nothing greater than riddles to give your mind a workout in the funniest way. The majority of the children feel Mathematics as a nightmare and feel it quite tough. Give your mind a stellar workout with the funniest riddles over here. Test yourself and have fun with the Math Riddles for Kids among the smartest ways to approach a topic.

Utilizing some interesting strategies while approaching the topic helps teachers and parents to inculcate some attention among Children. Dedicate time to resolve these puzzles and make your daily life. We attempted providing some of those amazing with Replies to aid you. Children can easily crack these riddles should they pay some attention, apply critical thinking, and logical reasoning.

Math Riddles for Kids

People who love to challenge their problem-solving abilities can try out these Math Riddles. Logic Puzzles and Riddles can be great to improve kids learning skills and mathematics problem-solving skills ability.

1. Add the number to the number itself and then multiply by 4. Again divide the number by 8 and you will get the same number once more. Which is that number?

Answer: Any number

2. X is an odd number. Take an alphabet away from X and it becomes even. Which is that number?

Answer: Seven (Seven-S=Even)

3. Tom was asked to paint the number of plates on 100 apartments which means he will have to paint numbers 1 through 100. Can you figure out the number of times he will have to paint the number 8?

Answer: 20 times. (8, 18, 28, 38, 48, 58, 68, 78, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 98)

4. At the time of shipping, Tom can place 10 small boxes or 8 large boxes into a carton. A total of 96 boxes were sent in one shipment. The number of small boxes was less than large boxes. What is the total number of cartons he shipped?

Answer: 11 cartons

4 small boxes (4*10 = 40 boxes)

7 large boxes (7*8 = 56 boxes)

So 96 boxes and 11 total cartons

5. If you buy a rooster for the purpose of laying eggs and you expect to get three eggs each day for breakfast, how many eggs will you have after three weeks?

Answer: Zero, roosters do not lay eggs

Math Brain Teasers and Answers

6. A grandfather, two fathers and two sons went to the movie theater together and everyone bought one movie ticket each. How many tickets did they buy in total?

Answer: 3 (the grandfather is also a father and the father is also a son)

7. If it took 6 people 9 hours to build a barn, how long would it take 12 people to build the same barn?

Answer: None, the barn is already built!

8. I am a three-digit number. My second digit is 4 times bigger than the third digit. My first digit is 3 less than my second digit. Who am I?

Answer: 141

9. Raj has 2 books. One of the books is faced upside-down and the second book is rotated which makes the top of the book facing Raj. Then what will be the total sum of the 1st pages in each of these books?

Answer: Irrespective of how the books are oriented the first page of everybook is page number 1 thus 1+1 = 2.

10. I have a pound of feathers and a pound of iron? Can you please tell me which one weighs more?

Answer: Both of them remain the same weight as Pound is Pound irrespective of the object.

Anchoring script for school students

Fun Math Riddles for Kids with Answers

11. A mobile phone and its case cost Rs. 110 in total. The price of the mobile phone is Rs.100 more than its case. What is the price of the mobile phone?

Answer: Rs.105 (not Rs.110)

12. Eggs are $0.12 a dozen. How many eggs can you get for a dollar?

Answer: 100 eggs, at one penny each

13. If you multiply this number by any other number, the answer will always be the same. What number is this?

Answer: Zero

14. Where do fish keep their money?

Answer: In the river bank.

15. I add five to nine, and get two. The answer is correct, but how?

Answer: When it is 9 AM, add 5 hours to it and you will get 2PM.

16. Using only addition, how can you add eight 8’s to get the number 1,000?

Answer: 888 +88 +8 +8 +8 =1,000

17. How do you make the number 7 an even number without addition, subtraction, multiplication or division?

Answer: Drop “S” in the Spelling Seven.

18. How can you take 2 from 5 and leave 4?

Answer:

F I V E

Remove the 2 letters F and E from five and you have IV.

19. How many sides does a circle have?

Answer: Two. Inside and Outside.

20. How many times can you subtract the number 5 from 25?

Answer: Only once because after you subtract it is not going to be 25 anymore.

Conclusion

Math Riddles Over here won’t only challenge your children’s lateral thinking but also tests their logical thinking. These very simple and Funny Brain Teasers can be of amazing fun for your children. Kids will have so much fun and develop from the box and innovative solutions. Share it among your nearest and dearest if you feel the report is worth reading. Bookmark our website for more such interesting and remarkable math riddles, GK Questions, etc..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here